söndag 30 maj 2010

blommor igen


det går bara inte att blogga från Östangård utan att ta med blommor. Bilden visar en bukett som vi plockade i Maj. Vårblommorna är färgstarka, krispiga och fantastiskt vackra. Snart är det dags för Pioner, Rosor och Hortensia. Maskrosor icke att förglömma!

fredag 28 maj 2010

rapsfälten

blommar och det betyder en löfte om sommar, sommarlov, ledighet, sol och bad inom en kort framtid. Finns det ett bättre löfte än detta?

tisdag 25 maj 2010

bloggplats


bild från köket i den del av Östangård vi kallar boendet eller personalbostaden. Här brukar vi sitta på morgonen och blogga, bokföra, kolla mail eller vad det nu är som ska göras. Man har en fin utsikt över innergården och en underbar utsikt över fälten där man kan få en fantastisk vy över morgonsol och ljuset.

lördag 22 maj 2010

bröllop

den 8 maj hade vi ett alldeles fantastiskt bröllop med vigsel och allt på Östangård. Vädret ville inte riktigt följa planeringen men det gick att ordna med fantasi och viss kreativitet och med stor hjälp av brudens mamma och pappas fina och många blommor. Här ett litet smakprov.

torsdag 20 maj 2010

ramslök

Ramslök är en tämligen sällsynt art tillhörig lövängar och lundar. Den är en utmärkt vacker växt genom de stjärnlikt öppna, snövita stjälkarna och den rika blomställningen.

I bland annat Tyskland förekommer ramslök traditionellt som en kryddört i matlagning, som under senare år återfått sin popularitet. Den har en stark smak som påminner om vitlök, till skillnad från vitlöken är det dock de gröna bladen som används. På grund av detta går ramslök i folksmun ofta under benämningen "skogsvitlök". Ramslöken är känslig för värme och bör inte upphettas, då dess smak- och näringsämnen går förlorade. Det mest typiska receptet är ramslöksoppa, i det moderna köket är även potatissallad och ramslökpesto ett populärt recept att tillreda. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ramsl%C3%B6k)

Med andra ord: på Östangård finnes både lövängar och lundar...
Hos oss växer det nämligen rikligt med Ramslök. Se bild tagen i vår trädgård.

måndag 17 maj 2010

SAAX

bild lånad av Saax
Nu har vi fått en leverans till oss från Sara Axtelius. Helt underbara, färgglada och kreativa saker. Allt är återanvändning. Sådant som gör oss lyckliga. Titta gärna in på Saax blogg och få mer färg och glädje till er.

lördag 15 maj 2010

Bud Get Design


Smycken gjorda av loppisfynd, barnens leksaker, gamla smycken och sånt som bara ligger. Gammalt blir nytt. Flera sådana saker finns i vår butik.

torsdag 13 maj 2010

mer citroner


vi gör även citronmarängpaj av citronerna. Pajbotten, lemoncurdcreme och på toppen maräng. God! Mycket god!

tisdag 11 maj 2010

citroner och lime



av dessa gör vi lemonade som kan köpas i cafeét. Gott och läskande en varm och solig dag.

söndag 9 maj 2010

fulingarna från Fröken Prickig

kanske kommer de att komma till Östangård i sommar. Alla har en personlighet alla har en historia. Här är några fler finns att hälsa på där de bor och kommer ifrån. Hos Fröken Prickig.

Bilder och text lånade av Fröken Prickig.

Kramfulingen Margit älskar att kramas och kramas så att du nästan kvävs. En gång kramade Margit en väninna så hårt att hon fick en whiplashskada. Hennes väninna är förstående, men kan ibland med stor svårighet knycka på nacken i irritation över Margits överflöd av empati och kärlek till andra. Margit arbetar i en skoaffär och då Margit visar en stor omtanke för hela kundens behov öppnar sig människor ofta för henne. Inköpet brukar sluta med att Margit kramar om kunden i dörren och att de är alldeles för upprivna för att kunna köpa några skor.
Nettan är en fuling som vet och kan allt men det förstår ingen annan. Nettan har, när hon beskriver sig själv, enorm kunskap och erfarenhet. Hon arbetar som receptionist på ett företag som säljer bilreservdelar. Där passar hon på att berätta om allt hon kan för de hon möter. Det är endast yttre omständigheter som gör att hon inte äger företaget hon arbetar på. Nettan har ett fantastiskt liv. Hon åker på fantastiska resor med sin fantastiska familj och umgås med sina fantastiska vänner. Nettan är lycklig. Faktiskt precis just så lycklig som man kan bli.


Torgil är en tröstfuling. Han kan både trösta och lindra smärta, såväl själslig som kroppslig. Torgil har stora, kloka, lite vemodiga blå ögon och han har en rynka i pannan - det är hans levnadsrynka. Den visar på Torgils vishet om livet. När Torgil var en riktigt liten fuling var han med om en svår tragedi och förlorade nästan hela sin fulingfamilj. Det är därför som Torgil förstår andra som har det svårt så bra.

fredag 7 maj 2010

rabarber


först är det snö sen är det snö sen är det grått och så helt plötsligt utan förvarning växer allt och det är dags att skörda, spara, sylta och safta. Underbart!

måndag 3 maj 2010

sviten även kallad rum E

foto Ulrika Vendelbo
bit för bit byts bilderna ut på vår hemsida. Med förhoppning om att man ska kunna skapa sig en bild av vad det är man kan förvänta sig när man kommer till oss.

lördag 1 maj 2010

Informo

Informo




bilden är lånad av informo

Informo är den byrå som gjort vår hemsida och många andra fantastiskt fina hemsidor, grafiska tryck och annat sånt som får folk att njuta av hemsidor och annonser. Kolla själv Informo.

Tror jag ska skriva informo en gång till, för säkerhets skull...