onsdag 30 juni 2010

Cein design och mor




har sina alster hos oss i vår butik. Stickat och virkat i färg och fin form. Lite retro i nyproduktion. Underbara sjalar, väskor m mormorsrutor, halsdukar, sockor och mycket mer.

måndag 28 juni 2010

ålabon


om man kör från Östangård ner till Skillinge och sen tar kustvägen mot Kåseberga så kommer man till Borrby strand. Där kör man ner. Parkerar och fortsätter till fots ner mot havet. Då kommer man till Ålabon. Ända nere vid havet kan du köpa glass, sillmacka eller hamburgare. Väl värt ett besök.

fredag 25 juni 2010

framsida igen



nu har vi fått lite blommor på uteborden. Det har dessvärre varit en vår och en början på sommar som inte inbjudit till att sitta ute och fika. Men det kommer bli annorlunda framöver. Vi har beställt vackra soliga dagar. Så det räknar vi med att vi får. Vi beställde hos Miljö och Hälsa. För det är väl det rätta forumet? Eller?

onsdag 23 juni 2010

hallongrottor passionsfruktårta panacotta...







kladdkaka, hallongrottor, passionfruktspaj, morotskaka, nötmaräng m chokladcreme, panacotta, citronmarängpaj och madar...

måndag 21 juni 2010

sparrisgården och östangård


samarbetar. De, alltså Sparrisgården, våra grannar, och vi. De stod för sparrissoppa och vi stod för kakorna. Ett lyckat samarbete. Hoppas vi på fler gånger.

lördag 19 juni 2010

malmöinlägg




dessa personer skulle vi absolut vilja anställa. Med vilken uppfinningsrikedom och kreativitet de söker arbete.
Fotot är taget i Malmö vid Folketspark. Ett plank som jag, Lotta, passerar dagligen på väg till arbetet. Varje vecka får jag ta del av ny graffiti. Varje vecka blir jag lika imponerad av färg och form. Dessa var jag bara tvungen att ta med. Även om vi inte har möjlighet att anställa så kanske någon annan nappar.
Lycka till!

onsdag 16 juni 2010

tacksamhet och lycka

"Vi är sååå nöjda. Går här hemma och ler....:-D Ett fantastiskt ställe har ni och trevliga är ni. Vi behövde stanna upp lite, och det kunde vi hos er, även om det bara var för ett dygn. Skön tystnad och närhet. Somnade med en fridfull känsla, när det fortfarande var lite ljust ute och fälten vajade. Njutning av god mat på Skillinge hamnkrog och ER suveräna frukost. Att komma in i detta tysta rum, med tända ljus och utsikt över fält.....(och flygande rovfåglar) var himmelsk. Doften och närvaron. Vi satt tysta och njöt... Yoghurt, valnötter och tranbär. Getost och marmelad. Grönt te och melon. Ägg och sill. Tack. Vi gillar att möta människor som är chosefria och som vågar vara smidiga...:-). Att förenkla livet genom att vara generös. Tack. "

Detta mail fick vi till oss häromdagen. Att få ett sådant här mail får oss att känna en stor tacksamhet. Att få lov att kunna ge och att få möta personer som kan känna, ge tillbaka med en stor generositet, är för oss lycka och ger styrka.

Tack tillbaka!

måndag 14 juni 2010

boende logistik utmaningar utsikt

Detta är det första Jenny ser när hon går ut från boendet på morgonen. För nu bor Jenny på Östangård. Jenny sköter driften och allt därtill. Lotta är kvar i Malmö och arbetar. Sen är den tjänstledighet och flytt till Österlen som gäller. Att driva en verksamhet på säsongsbasis kräver att man förutom sitt eget företag har ett jobb till. Det kräver logistik, familj och vänner. Allt detta har vi. Familj och vänner som ställer upp. Bilar som kör, hämtar och lämnar. Fast bilarna kör sig inte själv, utan även där kommer familj och vänner in i bilden. Kan man bli annat än tacksam...

lördag 12 juni 2010

östangårds framsida

bild tagen av änglastina. något ändrad, av oss

en av framsidorna i alla fall.
Välkomna att sitta i våra solstolar och drick en kall lemonade.

torsdag 10 juni 2010

blå huset



bilder lånade av blå huset
Detta blå hus med vacker trädgård och trädgårdsbutik finner ni i Borrby. För mer information gå in på deras hemsida.

tisdag 8 juni 2010

sjöbacka gård




bilder lånade av Sjöbacka
Sjöbacka ligger nära Östangård och Skillinge. Här kan du också sova, fika, äta. Titta in på hemsidan för att se om det händer något. Konst eller någon föreställning.

fredag 4 juni 2010

collage östangård






bild Ulrika Vendelbo
Vi själv tycker att Östangård är ett vackert ställe på en vacker plats. Det blev för oss ännu tydligare när fotogra Ulrika Vendelbo levererade oss sina bilder. Med hjälp av foto blir man en observatör med mer utav ett utifrån perspektiv.

torsdag 3 juni 2010

Copacabana beach

eller nästan. Eller snarare bättre. Denna strand kan man komma till på några minuter om man bor på Östangård. Bilderna är tagna på samma strand vid två olika ställen. Borrby strand där det en varm sommardag är en hel del besökare, tillgång till ålabodens kiosk m sillamackor, korv, hamburgare och glass. En bassäng belägen vid stranden. Perfekt för barn. Där man kan ta simmärken grodan, sillen och paddan eller vad de heter. Den andra delen av stranden heter Sanby strand. Där finnes lugn och ro. Oavsett väder och årstid bjuder dessa stränder på ett vackert sceneri.