fredag 30 juli 2010

Stenshuvud

Stenshuvud är definitivt värt ett besök. Tror inte jag ger mig på ännu en vägbeskrivning. Jag länkar rätt och slätt till en karta och en hemsida. Ligger inte långt från Östangård och ett lagom utflyktsmål. Där finns grodor i bäcken och jag undrar om inte mina barn även har sett ett och ett annat troll...

onsdag 28 juli 2010

bärplockare...




på Östangård.
Vi har fått äran att lära känna "mormor och morfar". Inte vår mormor och morfar, utan Maries. Marie som jobbar hos oss hela sommaren och som gör det bra, mycket bra.
Hennes mormor och morfar har på sätt och vis adopterat oss eller i alla fall vår trädgård. Vi är evigt tacksamma. En tidig morgon dök de upp då de ansåg att det var hög tid att plocka våra vinbär. Här är resultatet. Vackert!


måndag 26 juli 2010

om man vill äta men inte gå på restaurang

foto Ulrika Vendelbo
kan man stanna kvar hos oss och grilla. Vi gör allt åt er, utom att grilla. Ni säger till i förväg så förbereder vi. Sen kan ni sitta i vår trädgård på valfri plats, eller om vädret inte tillåter, inne i vår matsal.

lördag 24 juli 2010

bilder bröllop bilder bröllop bilder...

























bilder lånade av 100 layer cake
En blogg att rekommendera om du är i giftastankare är 100 layer cake. Massor med bra idéer på återanvändning och gör det själv. Fantastiska bilder från riktiga bröllop. En bild vi får är ett bröllop hos oss. Vigsel en sensommardag i vår trädgård vid majsfältet. Eller om det blåser och regnar. En fest i vår matsal där gaveln är ett stort fönster som ger en känsla av att vara utomhus fast man är inne. Eller varför inte i vara i vår cafédel där vi redan testat konceptet och haft en vigsel. Full av levande ljus och blommor.

torsdag 22 juli 2010

mandelmanns trädgård




foto lånade av mandelmanns hemsida
Ligger inte långt från Östangård och väl värt ett besök. Öppnar 2/7. Se på hemsidan för mer information.
De har en blogg där man kan följa händelserna i trädgården och få tips om föreläsningar.

tisdag 20 juli 2010

skillinge teater




bilderna lånade av Skillinge Teater
Skilllinge Teater ligger inte långt från Östangård. Gå in och titta på deras hemsida och se vilka föreställningar som är aktuella. Vackra omgivningar och spännande händelser.

fredag 16 juli 2010

hallonfötter



Bilder lånade av Hallonfötter

Dagishemligheter och pälsänglar och Mamma i trotsåldern. Böcker vi säljer hos oss. En frukt av ett av de möten som sker på Östangård. Titta gärna in på Hallonfötters hemsida.

onsdag 14 juli 2010

Roskraft



Bilder lånade av Roskraft


Inte långt från Östangård ligger Roskraft som är värt ett besök.
2-3 Juli så är det rosfest även det värt ett besök. För mer information se på hemsidan Österlens kulturhistoriska Rosor.




måndag 12 juli 2010

Haga gård Skillinge

bild lånad av Haga gård Skillinge
Haga gård är en av våra grannar. En gammal gård med B&B och en blogg som har massor med information om vad som finns och vad som kan göras. Klicka här och du kommer dit. Till bloggen alltså...

lördag 10 juli 2010

närbild


på våra pioner. De är så vackra. Dessvärre är livslängden allt för kort och vi försöker att njuta intensivt av blommorna den korta tid de står. Nu är vi lyckligt lottade och rosorna som är lika vackra har tagit över och blommar för fullt. På tal om fullt så har vi kommit in i högsäsong och boendet börjar att bokas fullt. Precis som med blommorna är säsongen här på Österlen en kort, vacker och intensiv period. Måste nog passa på att påminna om att Österlen även erbjuder en fantastisk sensommar. När många har tagit sig tillbaka till arbete och förpliktelser kan man passa på att njuta av lugnet som finns kvar här. Vi fortsätter att ha öppet vårt boende och det kan vara en perfekt plats för en retreat, återhämtning och vila.

torsdag 8 juli 2010

SÄGEN




bilder lånade av Sägen butik och blogg
Nu har vi fått saker till oss från Sägen. Nya alster och lite av sammalika från förra året. Allt lika fint och fantasifullt. Allt med återanvändningstanke.

då va vi lite lediga i alla fall

och är vi lediga, går vi på stranden och bygger droppsandslott.
Eller vi och vi. Barnen.

tisdag 6 juli 2010

Skillinge Hamnkrog


en fantastisk krog/restaurang vid hamnen i Skillinge. Fräsch, robust och mycket mycket god mat. Vi rekommenderar en tur hit. Låna våra cyklar och på 10 minuter sitter ni vid en hamn och kan ta del av sommar, sol och ovan fotograferad utsikt. Om ni sitter inomhus. Vill säga. På uteseveringen ser ni det samma fast utan ram.

söndag 4 juli 2010

om vi skulle vara lediga skulle vi...

vara på denna strand. En strand som inte ligger långt från Östangård, en strand som känns som om den var långt från stress, måsten, bör... en strand som bjuder denna skönhet och som har en ljus och färger som kan fångas även med en mobilkamera...

fredag 2 juli 2010

Flowerbeach







bilder lånade av Flowerbeach
Ny leverans till butiken. Helt underbara alster! Vi blir lika glada varje gång vi får ta del av andras förtroende att sälja. Få ha fina saker hos oss och ge andra möjligheten att se och så klart köpa. Titta gärna in på Helena Blomstrands hemsida Flowerbeach.