fredag 29 juli 2011

Anders och Britt

Rabarberpaj!


Kladdkaka!


Morotskaka!


Brantevikskaka!


Citron och maränpaj!


fotograf och journalist. Var hos oss förra året. Tog fantastiska bilder på våra kakor och annat. De är frilansare och detta reportage skulle in in en norsk tidning Hur kul är inte det... Att kanske komma i tidningen alltså. Inte att de hette Anders och Britt.

tisdag 26 juli 2011

Vi säljer faktiskt lite blommor



egenodlade, återanvända och perfekt att ge bort när man ska hälsa på någon. Det är en växt som tagits från en enda planta och förökats. Den tillhör samma familj som Hjärtan på tråd, har inte något svenskt namn och vi kommer inte på namnet på Latin. Om någon vet så hör gärna av er. Söta är de i alla fall.

lördag 23 juli 2011

onsdag 20 juli 2011

fredag 15 juli 2011

Loppisliv & Lemonad

Bild lånad av Bokus

Amen alltså... De har tagit vår idé. Eller ja loppis kanske inte var vår idé. Men lemonade var i alla fall. Fast kanske inte riktigt. Men kombinationen var vår idé...
Nja kanske inte det heller. Kanske har vi samma idé. En bok som är väl värd att läsa tänker vi i alla fall.

tisdag 12 juli 2011

Bröllop


Så här såg det ut när det var bröllop med middag på gården i helgen. Obs! Denna bild togs innan gästerna kom.

söndag 10 juli 2011

cafémeny

efter många och långa diskussioner, har vi beslutat att testa en ny cafémeny. Detta grundar sig på beprövad erfarenhet och viss forskning. Vi har nämligen upptäckt att det är just våra toast som folk vill ha. Därför har vi utökat vår toastmeny och minskat lite på smörgåsarna. Givetvis kan man få en grov smörgås fortfarande om man frågar. Vi har kvar sillamackan så klart.
Vad rekommenderar vi då? Ja vissa är givna, kyckling och så. Men tonfisken rekommenderar vi att man smakar. Utomlands kallas den för tuna melt och är mycket populär. Sen har vi en som är för Elvisfan och för de med försmak för de söta, banan och jordnötssmör. Alla fås med sallad och chips.

lördag 9 juli 2011

Bröllop

Idag har vi bröllop här. Bord, stolar, tält och folk vistas alltså precis här mitt på gården.
Det vigs, grillas och hålls tal. Vi önskar de tu all lycka. Tur att ni valde juli och inte februari för då hade visserligen borden stått stabilt, men det hade blivit tufft för servisen att ta sig fram i drivorna.
Sen när vi ändå är ute här i cyberspace vill vi passa på att säga: Heja Johan!

tisdag 5 juli 2011

bildbevis

Tänkte att ni tänkte att den menyn de skriver om här i blogge låter alldeles för bra. Det kan inte stämma. Så bra kan det väl inte vara. Jodå! Så bra kan det vara. Men för att ni inte ska tro att vi bara snackar en massa så har vi skaffat oss bildbevis.

Bilden har skapats i ett intensivt och kreativt samarbete. Bild J.Jönsson, redigerering M.Jönsson och collagering typ L.Jönsson. Jodå så att...

söndag 3 juli 2011

meny restaurang



Restaurangmeny

1, 2, 6, 7 & 8 juli

Pilgrimsmussla Carpaccio - citron & vaniljolja - krutonger - örter

Ankbröst - apelsinbrässerade morötter - vinbärssås - färskpotatisstomp

Ostar från Vilhemsdahl

Kardemummapannacotta - rabarber & jordgubbskompott

smulade lavendelskorpor

495 :-

fredag 1 juli 2011

Lotteri hos Kreativ Tommel

Kreativ Tommel är bilden lånad av.

Dessa kuddar kan man verkligen inte motstå. Vill ha! Därför vill vi inte att ni klickar på bilden. Att ni inte följer instruktionerna få Tommels blogg. För vi vill inte ha för mycket konkurrens :)