onsdag 28 januari 2009

I väntan på blomster


Krukorna ute på Östangård väntar på att fyllas med vårprakt. Nu ser de lite ledsna och övergivna ut. Till våren kommer det grönska och blomster som skall förgylla rabatter och krukor.

tisdag 27 januari 2009

Östangård vaktas året runt


Östangård är bevakad av två vackra lejon året runt. Nu väntar de på sällskap av vårens fåglar och alla trevliga gäster som kommer att gästa oss till sommaren. Det är klart att även lejonen längtar till sommarbris och gröna ängar när de sitter på sina pollare och blickar ut över Österlens slätt.

måndag 26 januari 2009

Leverantörsavtal

Nu börjar vi så smått bli klara med lite olika leverantörsavtal, vem som kommer att leverera linne är klart, leverantör av bröd och kolonialvaror är klart, offerter på städavtal har kommit in och behandlas nu av oss. Sedan är det en hel del annat som det pysslas med. Extra nycklar till rummen är under tillverkning så vi inte står där i sommar med en utelåst gäst. Sedan skall vi så smått börja bo in oss och börja städa av hela hotellet efter vintern. Personalboendet behöver några rejäla tag även butik och kafé. Givetvis behöver yttermiljön även den ses över efter snö och blåsiga dagar. Arbetet fortlöper och vi börjar se öppningsdatumet närma sig.

måndag 19 januari 2009

Namn på rummen

I helgen var det möte på Östangård. Rummen skulle döpas och många andra saker skulle avhandlas... under mötet beslutade vi att behålla de namn som redan finns på rummen. A B C... Heter de.
Lite planeringsarbete beslutades även. Nu börjar det praktiska arbetet med att komma i ordning med alla detaljer inför öppnandet den 4 april.
Själv kommer vi att bo in oss under vecka 8 för att sedan arbeta varje helg i mars...
Bokningar kommer så smått, i dagsläget är det inbokat ett matlagningsgäng från Helsingborg som kommer att ha Ålasafari samt pyssel och matlagningskväll. Även ett bröllop har valt ut Östangård för hela sitt bröllopsarrangemang.

torsdag 15 januari 2009

Hemsidan

Nu är hemsida www.ostangard.nu uppdaterad inför kommande säsong...

Konstrundan

I år kommer Östangård att vara med på konstrundan, butiken, kaféet och hotellet kommer att vara öppet och givetvis kommer vi ha en konstnär som ställer ut sina alster. Vår förhoppning är att vi ska få en flygande start på säsongen med många nya ansikten som kommer att upptäcka Östangård. Rumsbokningarna har börjat komma in så vill man bo ”mitt i smeten” bör man inte vänta för länge med att boka…

söndag 11 januari 2009

Arbetet fortgår

Nu arbetar Jenny för fullt med att visa blivande kunder Östangård. Magnus skriver offerter som sedan väcker ett intresse för Östangård som då måste visas upp. Lotta sliter hårt med vad som skall finnas i butiken samtidigt som Tina arbetar med att få allt att fungera med administrativa. Under den kommande helgen samlas Mostersinc på Östangård för att planera och dryfta problem och möjligheter, vem vet… rummen kanske får sina namn och några bra bilder kommer kanske att kunna presenteras på bloggen under söndagen. Nu går det undan och man kommer på att det är ganska mycket som skall falla på plats.

tisdag 6 januari 2009

Det är vinter och kallt

Men planeringen av allehanda fester, arrangemang och konferenser är i full gång. Vänta inte för länge med att boka ert arrangemang på Östangård. En del bröllop har redan bokat och visst har några företag hört av sig för att se om vi kan hjälpa dem med en annorlunda konferens. Men nu när du börjar planera… kontakta oss så berättar vi mer.

måndag 5 januari 2009

Matlagningspaket

Samla vänner, affärsbekanta eller familjen. Ta er till Östangård där vi tar emot er med en fika buffé, efter det tar vi er till en levande ålabod där ålafiskaren berättar om ålafisket i dag. Lunch serveras i ålaboden. Efter det tar ni er tillbaka till Östangård och checkar in på era rum. Efter en stunds vila träffas vi i restaurangen, där vi delas in i lag och matlagningen tar vid. Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer.

söndag 4 januari 2009

Frierier under julledigheten!

Man märker att det friats under julledigheten, förfrågningar på bröllops arrangemang ”strömmar” nu in till oss på Östangård. Jag frågar mig då… finns det något roligare att arbeta med än bröllop?
Nej jag tror inte det...