lördag 28 augusti 2010

tips igen

bild lånad av Österlenguiderna

Det funkade ju bra med tips. Här kommer ett till. Pilgrimsvandring. Why not! Sen man bo hos oss...

onsdag 25 augusti 2010

österlen och hösten

bild lånad av Österlenguiderna

Visst händer det fortsatt saker här ute. Här kommer ett litet tips! Kolla länk.
Man kan ju bo hos oss. Kanske ha en konferens eller nåt...

söndag 22 augusti 2010

färgprakt och förnyelse







bilderna hittade hos http://decor8blog.com/
bilderna kommer ursprungligen från http://www.squintlimited.com/furniture/gallery/

har ännu en gång varit ute och tittat runt i bloggvärlden. Hittade då dessa alster. Blir stum av förundran av vad man kan göra med redan befintliga ting. Förnya och återanvända på sätt som är kreativt och nytänkande. Vi håller själv på med något liknande i form av en barnstol som får ett nytt omslag. När färdig kommer den säljas i butiken. Får se om det även finnes tid till ytterligare omändringar kanske med inspiration av bilder ovan.

fredag 20 augusti 2010

pressen

tidigt i somras kom det folk på besök. De tyckte vi hade en vackert ställe och bakade kakor som tydligen var värda någon form av dokumentation, eller vad man ska kalla det. Personerna som kom på besök var en journalist och en fotograf från ett av våra grannländer. De frågade om de fick fotografera och skriva lite om oss. Ett reportage i en tidning. Vi sa, så klart! Nu har information utbytts och foton tagits. Ska bli spännande att se resultatet. Mycket spännande.

onsdag 18 augusti 2010

Örnahusens Snickeri

( Komplett köksinredning. Finns i Äppellunden, Brantevik. Arkitekt Lillemor Husberg.)



bilder lånade från Örnahusens Snickeri

Inte långt från Östangård ligger detta snickeri. Gå in på deras hemsida och titta på fler fina bilder. Man skulle kunna tro att vi visste att det i vår närhet fanns ett ställe som tillverkar dessa typiskt svenska och mycket välgjorda alster. Det stämmer. Nu i alla fall. Men det var via bloggvärlden som vi fick reda på det. Via en blogg från Stockholm Kan inte sluta förundras över bloggarnas förmåga att sprida information.

måndag 16 augusti 2010

CARPE DIEM




Bilderna är lånade från CARPE DIEM i Växjö.

är en hårsalong i Växjö. De har en blogg och de har bloggat om oss. Kolla här. De kom på besök och uppskattade det vi gjort och gör. Vi blir så glada. Så jäkla glada.

Vi har varit inne och tittat både i deras blogg och på deras hemsida. Vilket sällskap vi befinner oss i... Blir stolta.

fredag 13 augusti 2010

sommarsäsongen

foto Ulrika Vendelbo

börjar nå sitt slut. Vi har haft en fantastisk sommar och mött helt underbara människor.
Säsongen är dock inte slut. Vi kommer att ha fortsatt öppet vårt B&B hela veckorna, samt café och butik på helgerna. Det som går oss till mötes nu är ett Österlen som är fortsatt vackert och som erbjuder lugn. Ett lugn som är väl värt att nyttja.

onsdag 11 augusti 2010

inte bara människor


som besöker oss. Vi har även haft en strid ström av fåglar. Fåglar i olika format och storlek. Fåglar med olika karaktär, grad av framfusighet och strategier. Ett litet gäng har lärt sig vägen in i frukostrestaurangen via köket och även lärt sig vägen ut på ett smidigt sätt. Det finns ju ett hav av brödsmulor på vårt golv efter en frukost. Denna lilla fågel på bilden hör troligen inte till nämnda kategori, utan snarare till kategorin nyutflugna. En liten sak som troligen tagit sina första vingtag och sen har det troligen blivit för mycket. Vi fick försiktigt flytta den från huvudentrén till en bättre plats att på nytt starta sin flygning. Detta verkar ha fungerat för han flög i väg efter en stunds sittande.

måndag 9 augusti 2010

sol sol sol

sen regn och regnbåge.
Bilden är tagen från Östangård och ner mot Skillinge. Önskade så att jag hade en riktig kamera och att jag orkade gå några steg tillbaka. Detta för att kunna få med hela bågen och för att göra en av de vackraste naturfenomenen rättvisa. Regnbågar är magiska. Denna hade sitt ena slut ner i Skillinges hamn. Alltså finns där en skatt. För så är det väl...

lördag 7 augusti 2010

denna gurka

går verkligen av för hackor. Den har vi odlat fram i vår restaurang. I våras kom vår bror till oss med örter och några andra plantor. Små och oskyldiga såg de ut. Vi var bägge synnerligen övertygade om att vi skulle ta död på dem relativt snabbt. Eller i alla fall övertygade om att de skulle fortsätta vara små och odefinerbara. Men icke! Restaurangen fungerar som ett perfekt drivhus. Tomatplantorna växte och blev helt ohanterbara, så de fick flytta ut i trädgården. Kapkrusbärsplantan/Physalis är lika hög som vi, alltså ca 169 cm, och är mycket pampig, eller i alla fall snyggt spretig. Gurkplantan, ja den producerar gurkor. 2 st so far. Vi är stumma av förtjusning.

onsdag 4 augusti 2010

smör




Att smör kan se så vackert ut... Kräver sin fotograf.
Ulrika Vendelbo har varit och besökt oss och tagit foto på vår frukostbuffé. Bilder som ska användas på vår hemsida. Här är några av dem.

söndag 1 augusti 2010

Glimmingehus

Foto: Bengt A Lundberg

När man kör från Borrby och igenom Östra Hoby på väg mot Skillinge så precis innan man svänger ner till höger mot Östangård kör man till vänster. Man följer skyltarna där det står Glimmingehus. Alltså inte långt från oss ligger en sevärdhet värd ett besök. Kanske är det bara jag som förstår denna vägbeskrivning därför rekommenderar jag ett besök på Glimmingehus hemsida där finns både öppettider, program och karta.