söndag 27 februari 2011

Vi kan bara inte låta bli





att blogga om något vi ser när det handlar om saker som redan finns och som gjorts om, gjorts finare, gjorts användbara ännu en tid, med färg, kreativitet, form och fantasi. Dessa helt underbara ting kommer från 6ix Form. Titta på hemsida och inspireras.

torsdag 24 februari 2011

Kafé Charlotte i Åkarp




bilderna lånade av Möllegården kultur
Ligger mittemot Erikshjälpen i Åkarp. Tar två minuter så kan man ta en prisvärd fika. Platsen som kaféet ligger på, heter Möllegården kultur. Charlotte Weibulls gamla hem. Här finns förutom kafé, butik, permanent utställning och gästutställningar. Just nu har de besök av Livstycket. Absolut värt ett besök.

måndag 21 februari 2011

Änglastina i år igen







Bilder lånade av Änglastina
Vi kommer med största sannolikhet ha dessa fina kakor, hårband, kakor, bokmärke, kakor. skrubbisar och disktrasor i butiken i sommar. Vi gillar de nya disktrasorna och skrubbisar speciellt. Såna man tvättar och kan använda om och om igen. Vill man köpa något redan nu kan man gå in på Änglastinas shop och beställa.

fredag 18 februari 2011

våren

kommer snart! Eller ja nästan snart... Vi vill i alla fall tänka att den kommer snart.
Då ska vi så sakta öppna upp dörrarna förbereda och städa rummen och hela gården för att öppna upp till påsken. Här är en bild tagen av Ulrika Vendelbo från förra våren. En liten försmak på vad som kommer.
Förra året tog vi hjälp av familj och vänner. De kom ut och hjälpte oss. En riktig arbetshelg där lönen var att få sova i våra sköna sängar och utfodring. Ja ja. De fick själv laga maten. Det ingick i arbetet. Kan detta vara något att upprepa i år igen tro?



måndag 14 februari 2011

Blommor, vackert, Landskrona




Titta in i denna fina butik Skumpa och Spalje om ni har vägarna förbi Landskrona. Eller på hemsida och blogg om ni inte har vägarna förbi. De har en blandning av nytt, fint, grönt och gammalt. Vi gillar det och vi vill ha allt.

torsdag 10 februari 2011

Påsk = Öppning = Malin Nilsson


Långfredagen den 22 april öppnar vi upp för säsongen. I B&B, café och butik har vi öppet hela påsken.
Som konstnär har vi trollkonstnären Malin Nilsson som ställer ut sina målningar och kanske gör mer än så...



måndag 7 februari 2011

Poppel Webshop







Bilderna lånade av Poppel Webshop.
En shop väl värd ett besök med återbruk och sympatiska priser. We Like!

fredag 4 februari 2011

same same but different...


Bilder och idé lånade av Isabelles blogg.
En blogg full av inspiration, tips och livet.
Här kan man själv förverkliga det som Elisabeth Åström gjort och som visades i förra inlägget.
Så enkelt och så billigt och så fint!

tisdag 1 februari 2011

Elisabeth Åström/Konstepidemin









Bilderna är lånade av Konstedidemin och Elisabeth Åström

Elisabeth Åström är frilansande scenograf/kostymtecknare, med ateljé på Konstepidemin.

Hon har gjort installationerna av kvinnors hantverk. Citerar hennes ord då det inte kan beskrivas bättre."Troligen är de sammanlagda stygnen och maskorna av de här arbetena fler än timmarna i ett liv, kanske flera liv."Vidare säger Elisabeth "I vår värld skuffas handarbeten allt längre undan och betingar ett allt lägre värde." "Vilka tankar och känslor och drömmar finns invirkade och inbroderade i dessa verk?" "Kanske är de tysta minnen av orkaner av känslor ord och tankar som bara finns manifesterade här. " "Skuggan är intressantare än objektet som belyses. Handens arbete öppnar bilden bakom bilden."